Geslaagd 7e Hengels Dweilfestival

Afgelopen zondag, 20 april (1e Paasdag) was het weer zover: Het 7e Hengels Dweilfestival. Al vroeg in de ochtend waren de eerste vrijwilligers al bezig in het dorp om de wegen af te sluiten, de podia op te bouwen en de vlaggetjes en ballonnen rond te hangen. Door een goede inzet van deze trouwe vrijwilligers was dit weer goed en snel voor elkaar!

Vanaf 11 uur stroomden de deelnemende dweilorkesten binnen bij de Hietmaat in Hengelo. Na het ontvangst en de kennismaking met de begeleiders liep de gehele stoet richting het Hoofdpodium voor de opening van het festival. De organisatie hield een welkomswoordje en om 13:00 uur werd er op alle 4 de podia afgetrapt door de dweilorkesten.

En al deze orkesten hadden er zin in. Veel vrolijke en enthousiaste klanken kwamen er van de podia. Of het nu Pretband H.O.B. is die staan te springen bij Langeler of de Pleardöpkes die een serenade geven aan een jonge dame bij Leemreis. Overal wordt het publiek kostelijk vermaakt.

SONY DSC

En publiek was er. Veel mensen kwamen na de paasbrunch even een kijkje nemen in het dorp, want het was immers schitterend weer. Een heerlijk zonnetje met een temperatuur van boven de 20 graden zorgde voor veel mensen in het dorp. De combinatie van mooi weer en de vrolijke klanken van de dweilorkesten zorgde voor veel vrolijke gezichten in het dorp!

20140420-dweilfestival010

Ondanks het vertier voor het publiek strijden de orkesten ook onderling, want ze willen natuurlijk allen als winnaar het Hengels Dweilfestival verlaten. En een strijd was het. Vol passie en overgave probeerde Haagsûh Bluf haar titel te verdedigen. Maar ook Valse Loch uit Beltrum en nieuwkomer op het festival Dorst uit Mijdrecht waren echte kanshebbers.

Maar uiteindelijk kwam naar het optellen van de scores van de diverse juryleden dweilorkest Toontje Ongeregeld uit Winterswijk als winnaar uit de bus. En daar waren ze enorm blij mee, want een hels gejuich barste los nadat Arnold van Ommeren aankondigde dat Haagsûh Bluf 2e geworden was en de muzikanten van Toontje Ongeregeld beseften dat hun de eerste plek veroverd hadden.

ne00070

Naast al het muzikale geweld was er ook een uitgebreide warenmarkt in het dorp. De organisatie hiervan lag in handen van Marktvision uit Groenlo. Wij willen hen enorm bedanken voor het organiseren van deze prachtige markt in het dorp. Veel leuke kraampjes en stands waren er te vinden. Ook was er een attractie voor de kinderen en liepen er 2 paashazen rond op het festival om de bezoekers te trakteren op paaseitjes.

SONY DSC

Als het aan ons ligt was het een geslaagd festival. Wij willen alle vrijwilligers, sponsoren en de dweilorkesten enorm bedanken voor deze schitterende dag!

Stichting Hengels Dweilfestival