Kom Eerste Paasdag naar Hengelo (GLD)

Aanstaande zondag, Eerste Paasdag, is het weer zover: Het 7e Hengels Dweilfestival. Maarliefst 8 dweilorkesten zullen de strijd op 4 podia aangaan om uiteindelijk te zien wie zich tot winnaar mag laten kronen. Op ieder podium is een jurylid aanwezig die ieder dweilorkest zal beoordelen. Enkele favorieten zijn de winnaar van vorig jaar Haagsûh Bluf. Maar ook winnaars van eerdere edities Toontje Ongeregeld en Valse Loch maken aanspraak op de titel. Verder wordt er een hoop verwacht van Dweilorkest Dorst uit Mijdrecht. Volgens de geruchten zullen zij met een bus vol afreizen naar Hengelo.

Zoals het er nu naar uit ziet zal het weer ook goed zijn. Een temperatuur van rond de 20 graden, beetje bewolkt met af en toe de zon er tussendoor. Prima weer dus om zondagmiddag een biertje te komen drinken bij één van de podia. Maar behalve de strijd van de dweilorkesten is er ook een warenmarkt in het dorp. Dit jaar is de organisatie van de markt in handen van Marktvision uit Groenlo. In samenspraak met de EMM en ABC Bronckhorst willen wij de markten en braderie weer nieuw leven in blazen.

HDF 2010

Voor aanstaande zondag betekent dit dat er zo om en de nabij 50 standhouders op de warenmarkt aanwezig zijn. Er schijnen zelfs een paar standhouders met stands van 20 meter lengte te komen. Zo komt er iemand die groente, fruit en bloemen verkoopt. Is er de mogelijkheid om ijzerplaatjes en sleutelhangers te laten graveren of om diverse lekkernijen te proeven. Voor de kinderen is er een draaimolen aanwezig welke geheel gratis is.

Naast de warenmarkt zijn er ook een aantal winkels die haar deuren openen. Zo zijn onder andere Roozegaarde Sport & Mode, Ruitersport de Dunsborg en Capuchon Kinderkleding geopend. Dus loop bij hen ook even binnen om een kijkje te nemen. En wie weet hebben ze nog wel een paar leuke aanbiedingen!

In het dorp zijn er diverse terrasjes waar genoten kan worden van versnaperingen. Bij het Hoofdpodium heeft Stichting Hengels Dweilfestival een eigen terras waar diverse drankjes genuttigd kunnen worden. Tevens wordt hier gedacht aan de inwendige mens, want hier kun je genieten van lekkere broodjes hamburger of frikandel.

Graag zien wij u allen op zondag 20 april in het centrum van Hengelo (GLD).
Het festival wordt geopend omstreeks 12:45 uur bij het hoofdpodium op het plein bij Expert Arendsen (kruising raadhuisstraat/kerkstraat)